torstai 26. syyskuuta 2013

Muisto kesästä, sitruunapiirakka











 


Sitruunapiirakka

Pohja
n. 100g voita
n. 1 paketti murennettuja Digestive-keksejä
½ dl kylmää vettä(raastettua sitruunankuorta) 

Täyte
3 tai 4 sitrunaa
n.2 dl sokeria
3 keltuaista
1 kananmuna
n. 80-100 gr voita
1 tl maizenaa tai perunajauhoja
vaniljasokeria
170g kreikkalaista jugurttia

Aloita sekoittamalla viileä voi ja muut pohjan ainekset keskenään. Painele murenat irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille esimerkiksi lusikkaa tai juomalasia käytellen. Laita sitten pohja jääkaappiin tai pakkaseen siksi aikaa kun odottelet uunin lämpiämistä 175 asteeseen. Kun uuni on lämmin, paista pohjaa n. 20-30min kunnes se on saanut väriä. Tämän jälkeen pohjan täytyy antaa jäähtyä kunnolla vaikkapa avonaisen ikkunan raossa -  varo piirakkavarkaita! 
Valmista pohjan jäähtyessä täyte, aloita raastamalla sitruunojen kuoret varoen osumasta valkeaan osaan (se on ikävän makuinen). Purista sitten sitruunoista mehu kattilaan, sekoita siihen sokeri, keltuaiset ja kananmuna. Kuutioi voi, mutta anna sen odottaa vielä kun sekoittelet sokeri-keltuais-kananmuna-sitruunamehu seosta kattilassa matalahkolla lämmöllä n. 5-10min. Tämän jälkeen voit lisätä voikuutiot vähitellen, sekoitellen. Lopuksi lisää jugurtti, ja sekoita. Kattilasi on nyt täynnä ihanaa sitruunahuttua! Sen voit kaataa jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja hieman tasoitella jos tarve vaatii. Tämän jälkeen piirakka käy uunissa, kunnes se on hyytynyt ja saanut väriä pintaan, tämä vie ehkä n. 40-60min. Koristele piirakka halutessasi tomusokerihunnulla. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti