perjantai 13. syyskuuta 2013

Mitä suomi syö ja juo?

Nykydoku. Kuulostaako tutulta?
Todennäköisemmin, jos olet museoihminen; pidät museoista ja niissä käymisestä tai ehkä jopa työskentelet sellaisessa.
Jos et ole, sana on varmaan vieras ja tämä koko höpötys museoista alkaa jo haiskahtaa homehtuneilta ullakoilta ja risaisilta tavaroilta. YÄK. Mutta odotas! Nykydoku on nykydokumentointia. Museot nimittäin eivät tallenna vain menneitä aikoja, itse asiassa nykyään hyvin vähän museotyöstä on enää tätä. Nykyään museoissa tutkiskellaan innokkaimmin nykypäivää ja nykyhetkeä. Mitä meistä ja meidän tekemisistä tallennetaan jälkipolville?
Mitäs tälläisellä on tekemistä ruuan kanssa?
Tänä vuonna museoiden kokoelma- ja tallennusyhteistyöverkosto TAKO ja siinä toimivat museot ovat valinneet nykydokumentoinnin kohteeksi suomalaisen ruokakulttuurin, sen mitä Suomi syö ja juo. Se on ihan mahtava aihe! Suomalainen ruokakulttuuri voi äkkiä ajatellen tuntua vitsikkäältä, mutta se saattaa olla suuremmassa muutoksessa kuin äkkiseltään tulee ajatelleeksi. Ruokabloggausta ei ollut meidän mummon nuoruudessa, reseptit piti hakea kirjoista. Ja ne kirjat kirjastosta. Minä haen reseptit ja inspiraation useimmiten netistä - usein blogeista. Haluaisinkin tässä nyt usuttaa teitä kanssasyöjät, -juojat ja -bloggaajat osallistumaan nykydokuprojektiin ja klikkailemaan itsenne Suomi syö ja juo- sivuille. Jättäkää nimenne historiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti