perjantai 20. syyskuuta 2013

Chilejä, kuulumisia ja chilien kuulumisia

Niin kuin aiemmassa postauksessa mainittiin, tämä pieni kuvakeittokirja oli joskus samalla nimellä olemassa eri osoitteessa. Vanha blogi ja sen myötä vanhat postaukset hävisivät tilinvaihdoksen myötä, kun yhdistin kaikki toiminnot saman tunnuksen alle osaamatta siirtää vanhoja postauksia. Ehkä se ei edes ole mahdollista? Mennyttä kuitenkin ovat!
Tuo blogi oli kuitenkin jo hyvän aikaa ollut aika hiljainen. Nyt syksyn tullen ja osoitteenmuutoksen myötä on hyvä yrittää taas puhaltaa kipinää bloggailuharrastukseen.
Totta tosiaan, osoitetta vaihtoivat sekä blogi että aiemmin keväällä myös bloggailija itse. Sen jälkeen aikaa onkin tuhraantunut remontointiin, muuttamiseen, järjestelyyn – kaiken muun elämän ohella. Uudesta keittiöstä seuraa kenties ihan omakin päivityksensä, niin kiva siitä lopulta tuli.
Vuosi sitten ryhdyin myös hetken mielijohteesta, ja viheriäisten eläväisten ystävänä, kasvattelemaan pienimuotoisesti chilejä. Nuo ensimmäisen vuoden kasvit ovat jotakuinkin jo vainajia, muutamaa lukuunottamatta. Nuo muutamat kyllä ovatkin sitten tänäkin syksynä tuottaneet melko runsaan sadon maukkaita mietoja chilejä – chilien ystäväksi kestän huonosti tulisia ruokia. Noita palkoja onkin nyt saatu pakkaseen talven varalle hyvä määrä. Tällä hetkellä ikkunalaudalla yrttien naapurissa kasvaa ja kukkii myös kaksi kaupan habaneron siemenistä idätettyä kasvia (kuvassa toinen). Hedelmiä niistä tuskin tulee, mutta hoivaa saavat silti.
Jos hiljaisilta ajoilta jotain hyvää on jäänyt käteen, niin ainakin läjä reseptejä jotka odottavat joko ensikokeiluaan tai santsikierrosta. Näistä on hyvä jatkaa! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti