maanantai 21. huhtikuuta 2014

Suklainen viskikakku


Tässä huushollissa syntymäpäiviä osuu vain kaksi vuoteen, joten tartun aina innokkaasti tilaisuuteen leipoa kakkua. Tällä kertaa sankari toivoi Guinness-kakkua, jota leivoin viime vuonna samaan aikaan, mutta itse muistelin lämmöllä kaksissa edellisissä tupaantuliaisissa suunnattoman suosion saavuttaneita Chocochilin Whisky&peanut butter cupcakeja.

Tarjoutui siis tilaisuus vähän väännellä ja käännellä tuttuja reseptejä! Pohjaksi löysin lupaavasti otsikoidun World's easiest chocolate cake-reseptin, johon olisi ohjeen mukaan uponnut bourbonia. Korvasin bourbonin pokkana Caol Ila-viskillä (kun olin ensin kysynyt luvan), vähensin vähän sokerin määrää ja lainasin kuorrutteen ohjeen Nigellan edellä mainitusta Guinness-kakusta. Tulos on makea, viskin ja suklaan makuinen, kostea ja jääkaapissa ainoastaan paraneva herkku; viskisuklaakakku.

 


Suklainen viskikakku

n. 200 g tummaa suklaata (tässä oli Fazerin tummaa leivontasuklaata)
170 g suolatonta voita
3,5 dl vahvaa kahvia 
n. 5rkl viskiä 
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa 
1/4 tl suolaa
n. 3,5 dl sokeria



 Aloita kaikki kääntämällä uuni lämpiämään 175-asteeseen. Tämä kakku on mudcake-tyyppinen rakenteeltaan, joten tarkoitus ei ole missään nimessä paistaa sitä kypsäksi saakka!
Seuraavaksi käsittele joko yksi n. 30 cm kakkuvuoka tai kaksi pienempää, jos haluat tehdä koottavan version. Pohjusta ensin vuoka leivinpaperilla, voitele ja jauhota. Vuoraa sitten vielä pohja foliolla, kakkutaikina on todella vetistä, joten se saattaa karkailla saumoista.
Noniin, sitten kakun kimppuun!



Sulata suklaa ja voi kattilassa tai paistinpannulla melko pienellä lämpötilalla, lisää vahva kahvi ja sekoita kunnes seos on ihanan samettisen tasaista ja tuoksuu taivaalliselle. Sen jälkeen nosta kattila tai pannu pois liedeltä ja malta antaa jäähtyä n. 10 minuuttia. Seuraavaksi mukaan vatkattavat kananmunat nimittäin saattavat ikävästi kypsyä turhan kuuman liemen kanssa! Niin, vatkaa siis seuraavaksi mukaan viski (lisäsin runsaalla kädellä, onhan sankari viskin suuri ystävä..) kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot, sokeri (jonka määrää voisi mielestäni vieläkin vähentää helposti!), leivinsooda ja suola. Klimppien välttämiseksi voit käyttää vaikkapa jauhosihtiä kun yhdistät jauhot suklaa-viski-kahviliemeen. Kaada syntynyt hieman paksumpi liemi kakkuvuokaan tai -vuokiin, ja paista uunissa n. 45min tai kunnes kypsyys on mielestäsi sopiva. Tämä vaatii vähän arvuuttelua, mutta kokemus mutakakkujen paistamisesta helpottaa arviointia. Keskustan pitäisi jäädä juuri sopivan hyllyväksi..





Anna kakun jäähtyä huumaavasta tuoksusta huolimatta kylmäksi ennen kuin kuorrutat sen, muuten käy huonosti! 


Kuorrute (Nigellan mukaan)

300 g tuorejuustoa (tässä Philadelphia) 
150 g tomusokeria
125 ml kuohukermaa
(lisäsin tähän vielä kaiken kukkuraksi n. 1 tl hunajaa) 

Aloita tuorejuustosta, vatkaa sitä hieman kunnes se on tasaista. Lisää sitten vähitellen tomusokeri, ja lopuksi hissukseen myös kerma ja halutessasi hunaja. Vatkaa kunnes koostumus on mielestäsi sopivaa.
 
 

Tämä kakku säilyy jääkaapissa helposti jopa viikonkin, ja kehtaa vielä parantua vanhetessaan. Tarkoitan siis, jos sen kykenee jättämään rauhaan niin pitkäksi aikaa.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti