Ajatus trendikkäästä tuorepuurosta on pyörinyt päässäni jo hetken aikaa. Jokin tuossa etuliitteessä "tuore-" sen tekee. Ja onhan tuo muodikas puurotyyppi ollut paljon pinnalla viimeaikoina. Sitäpaitsi tämä tuorepuuro on selvästi mitä mukautuvaisin puurolaji, sen verran moninainen on löytämäni reseptikirjo ollut.
Eilisiltana tartuin vihdoin tuumasta toimeen, ja kehittelin oman – vähän vähemmän hyveellisen puuroni. Noudattelin useimmista tuorepuuroresepteistä tuttua kaavaa aineiden määrien kanssa, ja tulos oli koostumukseltaan mainio. Maku oli sopivan kaakaoinen, mutta raikas, kenties kiitos jugurtin. Kaakaossa jota käytin on mukana myös rahtunen sokeria, joten en lisännyt puuroon enempää makeutusta. Eikä se mielestäni sitä kaipaillutkaan.
Siispä, suklaa-banaani tuorepuuro - olkaa hyvät!
Suklaa-banaani tuorepuuro
1dl omenamehua
1dl turkkilaista jugurttia
1dl kaurahiutaleita
reilu ruokalusikallinen kaakaojauhetta
puolikas kypsä banaani
Sekoita aineet, ja jätä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti